Головна Новини Україна Регламент Командного відкритого чемпіонату України - 2018/2019
Регламент Командного відкритого чемпіонату України - 2018/2019 Друк e-mail
Новини
Автор ФНХУ   
Неділя, 04 листопада 2018, 22:07

1. Загальні положення

1.1. Матчі проводяться за Міжнародними правилами гри в настільний хокей за версією STIGA з доповненнями і уточненнями Федерації настільного хокею України.

1.2. У кожній команді на турнір може бути заявлено від трьох до шести осіб.

1.3. Команда може мати назву клубу, якщо кількість його представників в складі команди згідно зі Світовим рейтингом ITHF станом на 1 вересня 2018 року перевищує 50%. В іншому випадку назва команди не повинна збігатися з жодним з назв клубів, зареєстрованих в ITHF.

1.4. Реєстрація команд на турнір завершується за 30 хвилин до його початку. Кожна з команд повинна заплатити турнірний внесок в розмірі 500 гривень.

1.5. Рейтинг команди визначається за сумою очок із світового рейтингу трьох кращих гравців команди, заявлених на турнір.

1.6. На кожен матч з суперником команда може виставити чотирьох гравців. Команда, зазначена першою, (далі - «Команда-господар») після кожного туру залишається на місці. Гравці команди, зазначеної другий, (далі - «Команди-гість») після кожної гри в командному матчі роблять крок вправо.

1.7. До початку кожного матчу капітани команд зобов'язані внести в протокол склади команд. «Команда-господар» вносить інформацію першою.

1.8. Під час командного матчу можливі заміни. Гравець, якого замінили, може повернутися до складу лише в наступному командному матчі.

2. Формула чемпіонату

2.1. Командний турнір проходить в два етапи за наступною формулою.

2.2. Перший етап (груповий турнір):

2.2.1. Якщо на турнір заявлено до чотирьох команд (включно), то вони грають в два кола. У разі участі в турнірі п'яти і більше команд вони грають в одне коло.

2.2.2. Гра між двома командами (командний матч) проходить за принципом «кожен з кожним».

2.2.3. За кожну перемогу одного з гравців в командному матчі нараховується по 1 очку, за нічию або поразку - по 0 очок.

2.2.4. За сумою набраних очок формується загальний рахунок командного матчу.

2.2.5. За перемогу в командному матчі команда отримує 3 очки, за нічию - 1 очко, за поразку - 0 очок.

2.2.6. У разі рівності очок у двох команд для визначення зайнятих ними місць послідовно використовуються наступні додаткові показники:

а) результат їх особистої зустрічі;

б) різниця набраних очок у всіх матчах турніру;

в) кількість перемог в турнірі;

г) жереб.

2.2.7. При рівності очок у декількох команд для визначення зайнятих ними місць послідовно використовують такі додаткові показники:

а) результати особистих зустрічей між ними (міні-турнір);

б) різниця очок у всіх матчах турніру;

в) кількість перемог в турнірі;

г) жереб.

2.3. Другий етап (плей-офф):

2.3.1. Якщо на турнір заявлено до чотирьох команд (включно), то команди, що зайняли за підсумками першого етапу перше і друге місця, грають у фіналі.

2.3.2. У разі участі в турнірі п'яти і більше команд до півфіналу виходять перші чотири команди, утворюючи пари A1-A4 і A2-A3. Переможці півфіналів зустрічаються в матчі за перше місце, ті що програли - за третє.

2.3.3. У разі нічиєї в матчі між двома командами на стадії плей-офф проводиться додаткова гра до перемоги між двома гравцями команд, кожного з яких призначає капітан відповідної команди.

2.4. Підсумкові місця з першого по четверте визначаються за підсумками другого етапу, з п'ятого і нижче - за підсумками першого.


 
Вхід

Календар сезону 2023/24 Ukrainian tournaments:
Рейтинги сезону 2023/2024
Архів рейтингів

Архів рейтингів

Нахок в інших країнах

Міжнародний рейтинг ITHF
Закордонні посилання

На сайті
На даний момент 178 гостей на сайті