Головна Новини Кропивницький Хокей на столі в маси
Хокей на столі в маси Друк e-mail
Новини
Автор Володимир Куделя   
Вівторок, 22 вересня 2009, 00:03

В ці вихідні один з обласних центрів України відмічав свій 255-й день народження. Свято міста розтягнулося в часі на два дні. В суботу вечері народ почав розважатися на центральній площі під спів свого земляка - ректора Національної академії мистецтв, і його колег по естрадному цеху. В неділю люди вийшли "на природу": в один з центральних парків міста - парк ім.Пушкіна, що його якраз зараз почали відроджувати всією міською громадою на чолі з "мером" - міським Головою. Місто розташоване серед безкрайніх степів, в самому серці україни, здавна просякле вільним козацьким духом.


В ці вихідні один з обласних центрів України відмічав свій 255-й день народження. Свято міста розтягнулося в часі на два дні. В суботу вечері народ почав розважатися на центральній площі під спів свого земляка - ректора Національної академії мистецтв, і його колег по естрадному цеху. В неділю люди вийшли "на природу": в один з центральних парків міста - парк ім.Пушкіна, що його якраз зараз почали відроджувати всією міською громадою на чолі з "мером" - міським Головою. Місто розташоване серед безкрайніх степів, в самому серці україни, здавна просякле вільним козацьким духом. Було б дивно, якби і в день головного свого свята нащадки козаків, самі козаки та їх побратими з інших паланок і куренів, як з областних, так й з усієї України, не утнули козацьких забав. І утнули!:) Саме так - "Козацькі забави" - назвали кіровоградці своє свято (я думаю, що ви вже й самі здогадалис), в якому місті гуляв народ:).

Щодо хокею на столі. Хіба ж, сама вже назва свята не зобов’язувала до гри в цю нашу веселу і цікаву гру?:) Він, звісно, був!

Щоправда, не в перший день свята - на суботу у хокеїстів стола були дещо інші плани (як раз цього дня в Києві проходив турнір етапу Чемпіонату України з НХ) А от у неділю, саме в "Козацьких розвагах", кіровоградці й "пофехтували" один з одним, стоячи з різних боків хокейної поляни.

Грали не за призи. Грали задля задоволення. Зіграло багато, дуже багато людей. Серед гравців були й сиві козаки, що пам’ятали цю гру з днів своєї молодості, були й юні джури, що вперше її побачили того дня, а були й такі, що бачили по телебаченню і в інтернеті, як грають в цю гру поважні люди в усьому святі, і давно хотіли самі спробувати, що то воно таке - і от трапилась нагода...

От же, - було міське й козацьке свято, був козацький куліш, були козацікі веселощі, були козацькі співи, й був настільний хокей.

Слава хокею на столі!

Слава Україні!!!

Слава! Слава! Слава!!!






 
Вхід

Календар сезону 2023/24 Ukrainian tournaments:
Рейтинги сезону 2023/2024
Архів рейтингів

Архів рейтингів

Нахок в інших країнах

Міжнародний рейтинг ITHF
Закордонні посилання

На сайті
На даний момент 200 гостей на сайті