Найближчі турніри:

11 травня у Києві пройде другий етап відкритого чемпіонату України
Місце проведення: Броварський проспект, 10, Гідропарк, РК Фабор

12 травня пройде другий етап KLO-Ліги (гравці віком 40+) сезону 2023/2024
Місце проведення: Броварський проспект, 10, Гідропарк, РК Фабор

Для реєстрації пишіть у Телеграм , або у нашій гостьовій книзі, або пишіть у Фейсбук-месенджер  ФНХУ

Головна Статті Кропивницький 2-й Чемпіонат Кіровограду
2-й Чемпіонат Кіровограду
Результати
Автор ФНХУ   
Неділя, 10 жовтня 2010, 00:00

2-й Чемпіонат м. Кіровограда з хокею на столі у відкритій категорії учасників.

09 жовтня 2010 р. у приміщенні вже знаної серед найкращих хокеїстів столу України, кіровоградської ДЮСШ-3 відбувся турнір Чемпіонату м. Кіровограда 2010 року.

Сьогодні ми можемо відзначити 6-тирічну дату проведення першого турніру з хокею на столі в Кіровограді. 9 жовтня 2004 року шестеро аматорів цієї тоді ще лише тільки знайомої всім з дитинства гри, а сьогодні вже визнаного суспільством цікавого виду активного відпочинку і спорту, зібралися в одному з кіровоградських кафе аби прилюдно й офіційно визначити кращого гравця міста.

За час, що минув з того "історичного" дня в Кіровограді проведено безліч змагань, турнірів і фестивалів з цієї гри.
Зрозуміло, що виходячи з ігрової специфіки настільного хокею, їм найперше цікавляться діти, і більшість заходів у ньому спрямована на дитячу аудиторію. Та, маючи наочно позитивний приклад змагань з настільного хокею поміж дітей, поступово стали приставати до гри й дорослі. І вже не тільки в Кровограді, але й в інших містах України. Так, наприклад, Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" Державного комітету України з питань фізичної культури і спорту та його регіональні центри в Кіровограді і області на протязі вже декількох років регулярно включють хокей на столі до програм спортивно-оздоровчих змагань різних трудових колективів і груп населення. Все частіше ми зустрічаємо настільний хокей у переліку видів спорту на щорічних комплексних змаганнях і спортивних святах "Усією сім’єю - на старт", що проводяться серед працівників підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. У Кіровограді ж до хокею на столі у якості активних помічників з організації змагань вже долучилися профільні відділи Кіровоградської міської ради, Кіровоградська обласна дитяча бібліотека ім. А.П.Гайдара, Кіровоградський парк культури і відпочинку "Дендропарк", ТОВ "Друкмаш-центр" та інші. Тому, починаючи з минулого - "малого ювілейного" для кіровоградських аматорів хокею на столі - жовтня 2009 року у Кіровограді було започатковано й "дорослий" чемпіонат з настільного хокею.

І зараз ми вже маємо результати і кращих гравців 2-го Чемпіонату міста Кіровограда у відкритій (абсолютній) категорії учасників.
Щодо самого турніру. Він був запланований з початку року і внесений до календаря змагань поточного сезону національної федерації настільного хокею. Враховуючи ж регіональну специфіку розвитку хокею на столі в Кіровограді і реалії стану матеріальної бази ігрового обладнання (невелика кількість площадок спортивного стандарту за наявності майже трьохсот "заграних" у місцевих турнірах), на нього були запрошені лише гравці, що за рівнем гри і досвідом участі у змаганнях входять до числа місцевої еліти хокею на столі (обрані та кращі - латиною:). Через ці ж причини оргкомітет змагань вимушений був відмовитись від запрошення до участі у Чемпіонаті Кіровограду гравців з інших міст України. Тут, таки ж, принагідно треба відмітити, що через різні серйозні обставини не змогли прийняти участь у турнірі й декілька з запрошених на нього, кіровоградських гравців, - наприклад юніори Ернест Банявічус, Катерина Фролова і Мілена Місько в цей день були задіяні у всеукраїнських змаганнях з теж настільного, але тенісу:), що проходили у Дніпропетровську, дехто з гравців старшого віку (Ігор Турецький, Віталій Малюк, Юрій Лісниченко) в цей суботній день працювали. Тож, загалом у турнірі зіграли 10 представників вищої ліги кіровоградськогої настільного хокею.

Регламент цього турніру передбачав боротьбу у два етапи: 1) відбіркові матчі кожного з кожним по колу у групі і 2) фінальні двобої за системою "на виліт" (play off) у парах гравців, розподілених за результатами групового турніру на першу і другу четвірки (до 4-х перемог одного з гравців пари).

Розподіл у фінальній частині на дві четвірки не дозволяв гравцям "прохолоджуватись" у груповому турнірі, і він, як потім виявилось, приніс немало цікавих результатів. Авторитетний вже гравець Андрій Зубченко виграв у Володимира Куделі з рахунком 1:0, забивши гола на останній секунді матча завдяки "підказці" самого суперника "- Мочи!":), коли вже на тиші перед самісінькою сиреною шайба опинилася у його лівого захисника. Андрій "вмочив", та зробив це не "за правилами" елегантно крутнувши пальцями, а вдаривши відкритою долонею в торець жердини, і шайба була пущена одночасно і ключкою і ногою мініатюри, влетівши в дев’ятку, зупинилась в воротях, що ввело Володимира у прострацію: - Хвалити суперника за відмінну реакцію і виконання настанови тренера:), - чи сперечатися і відстоювати свої ворота, нічию і позицію лідера, що ставала хиткою після цього програшу, - чи картати себе за надмірну емоційність, що перетнулася з дурістю… "нащо було підказувати":) Маємо підтвердження аксіоми про те, що у філософської палки, як і у моралі завжди, як мінімум, два кінця… А з рахунку ви вже, мабуть, здогадались, що інколи вгорі може опинятись і невірний, з точки зору всім відомої обмеженої у зорі розумниці:), кінець. Та, гра є гра. Потім вже Андрій припустився помилок у грі, зіграв у нічию з Тарасом Куделею (2:2) і не зміг впоратись з Сергієм Смаглюком (1:2). Володимир же виграв у Тараса (3:1) і без нічиїх в активі на два пункти випередив обох головних свої конкурентів за результатами групового турніра. Сергій Смаглюк розпочав турнір невпевнено: "непланована" поразка від Гліба Манжоли (2:6) і нічия з Юрієм Петуховим (2:2) трохи не завадили йому увійти до першої четвірки кращих гравців турніру. Його в цьому складі вже готовий був змінити Роман Левчук, що впевненно здобував "свої" перемоги, та "на свої місця" все розставили його нічия з тим же Юрієм Петуховим (і теж, як і у Сергія, 2:2) та багатомовна поразка в очній зустрічі з Сергієм (0:5). 6-й результат у групі показав Юрій Петухов: на тлі невеликої кількості поразок (3 - як і в його основних конкурентів) він втратив більше очей на нічиїх (теж 3). 7-м став Гліб Манжола - окрім вже згаданого "подвигу" у матчі із Сергієм Смаглюком в його активі важлива перемога над Сергієм Галбуром (3:1). Замкнув щасливу 8-ку ветеран Сергій Галбур - все ж, досвіду та бажання грати і вигравати у нього більше, ніж у залишившися поза групою фіналістів юних Андрія й Миколи Григоренків.

У фінальній частині теж сталося декілька сюрпризів. Якби для проходження півфінального рубежу достатньо було однієї перемоги, а не чотирьох, як це завчасно було обумовлено в регламенті, кінцева табель мала б вже інший вигляд: виборовший в групі 4 місце Сергій Смаглюк зустрічався з зайнявшим в ній 1 місце Володимиром Куделею, і одержав, таки, перемогу в овер-таймі першого матчу серії (4:3 в матчі, але 1:4 за серією матчів). У другій півфінальній парі Тарас Куделя на подив легко виграв серію у Андрія Зубченка (4:0).
Друга четвірка теж вела серйозну боротьбу у серіях матчів за 5-8 місця: Роман Левчук переміг Сергія Галбура (4:0), а Гліб Манжола виграв у Юрія Петухова (4:2).

Завершальні серії матчів завершились наступним чином:
за 7 місце: Юрій Петухов - Сергій Галбур: 4:1 (1:2, 1:0, 1:0 (от), 4:0, 4:1),
за 5 місце: Роман Левчук - Гліб Манжола: 4:1 (4:3, 0:2, 4:2, 4:2, 4:3 (от)),
за 3 місце: Андрій Зубченко - Сергій Смаглюк: 4:2 (8:1, 5:4, 5:1, 4:5, 2:5, 5:4 (от)),
за 1 місце: Володимир Куделя - Тарас Куделя: 2:4 (1:3, 4:2, 2:3 (от), 3:4, 4:1, 3:4).
Тож, переможець торішньої першості Кіровограду у відкритій категорії учасників Тарас Куделя - сьогодні вже двократний Чемпіон Кіровограда.

Загальні кінцеві результати:
1 - Тарас Куделя
2 - Володимир Куделя
3 - Андрій Зубченко
4 - Сергій Смаглюк
5 - Роман Левчук
6 - Гліб Манжола
7 - Юрій Петухов
8 - Сергій Галбур
9 - Андрій Григоренко
10 - Микола Григоренко

 
Вхід

Календар сезону 2023/24 Ukrainian tournaments:
Рейтинги сезону 2023/2024
Архів рейтингів

Архів рейтингів

Нахок в інших країнах

Міжнародний рейтинг ITHF
Закордонні посилання

На сайті
На даний момент 309 гостей на сайті